A. Einingiui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamąjį kodeksą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose, užbaigus FNTT ikiteisminį tyrimą,  2018 09 04 pradėta nagrinėti baudžiamoji byla. Joje kaltinamas visus teismus nuo 2011 m. pralaimėjęs mūsų šeimos skolininkas Arūnas Einingis  – Jakų melagis ir jo draugas, medžiotojas Petras Draukšas.

Kaip čia taip įvyko, kai N kartų kreipėmės patys Klaipėdoje į prokuratūrą, policiją, VMI, FNTT dėl nesibaigiančių A. Einingio melagysčių, apgavysčių ir visada matydavome tik špygą? Lyg Jakų melagis nuo tų laikų, kai dirbo taksistu ir vežiojo plaštakes,  turėtų iki šiol visose teisėsaugos struktūrose „stogą“?  Kaip nutiko, kad šįkart  netikėtai ledai pajudėjo?

Tokia ta Lietuvos teisinė sistema: kai kreipiamės mes, kaip A. Einingio ir jo žmonos Julijos Don Einingienės kreditoriai – niekam neįdomu.   O kai pareiškimą Generalinei prokuratūrai, perduotą nagrinėti Klaipėdos Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT), surašome už savo pinigus, bet pateikiame ne patys – viskas ok.

Bankroto administratorė – „verslininkė“

Bankroto administratorė Kolakauskienė ir Arūnas Einingis
Praeitais metais A. Einingio įmonės „Grando LT“ bankroto administratorė S. Kolakauskienė pati mus susirado. Guodėsi, kad Jakų melagis trukdo jai dirbti, o po to ėmė elgtis, lyg būtų asmeninė jo patarėja. Ir net pritarė A. Einingio pageidavimui, kad įmonės bankroto byla būtų nagrinėjama uždarame posėdyje. Bankrotas, kurį inicijavo SODRA dėl 6000 € skolos. Cirkai, ne?

A. Einingio įmonės “Grando LT” (kurios akcijas senai buvome areštavę, bet Jakų melagis „sugebėjo“ jas neteisėtai parduoti) paskirta bankroto administratorė Sigita Stefanija Kolakauskienė tokį pareiškimą turėjo pati teisėsaugai surašyti ir pateikti.

Bet nesugebėjo, nenorėjo, gailėjo savo pinigų advokatų paslaugoms (pabraukti tinkantį variantą) nuo pat  2016-ųjų, kai A. Einingio įmonei buvo iškelta bankroto byla.

Ponia Kolakauskienė praeitais metais pati mus susirado, kai bylinėjomės su A. Einingiu dėl dovanojimo sandorių su motina Angele Einingiene ir uošve Tatjana Don pripažinimo negaliojančiais.

Mat byloje buvo sprendžiamas klausimas dėl neteisėto įmonės „Grando LT“ akcijų perleidimo motinai Angelei ir bankroto administratorė turėjo byla domėtis. Domėjosi, bet tik dėl to, kad užsidėtų pliusiuką.

Anuomet   S. Kolakauskienė  nuoširdžiai pasakojo, kad galėtų „tą ir aną“, bet piršto daugiau nei priklauso  nejudins, nes  ji – tiesiog verslininkė, turinti valstybės įgaliojimus. Išlaidų su A. Einingio įmonės bankrotu – daug, o pinigų sąskaitoje, turto, dokumentų – nulis.

Pajudinom pirštus mes. Už savo pinigus. Vardan tos Lietuvos. Teisinės Lietuvos. Nors A. Einingis nuo 2011 m. vis bando mums įrodyti, kad tokia Lietuva neegzistuoja. Nes jeigu Mykolas Romeris, stovėjęs prie Lietuvos teisinės sistemos kūrimo ištakų, matytų, tai kas vyksta nūdien – jis turėtų kelis kartus apsiversti karste.

Kas ir kodėl dangsto A. Einingį?

Bet šįkart – ne apie šią keistą ponią, kuri su gautais valstybės įgaliojimais elgiasi pagal sinoptikų prognozes.  Prie šios temos grįšime dar.  Ir ne apie M. Romerį. O apie tai, kad visi žmonės meluoja.  Visi. Tai įrodyta moksliškai.

Bet kai meluojama nuolat, siekiant tik sau naudos, save pateisinant, nusiperkant savo melo įrodymus ir t. t. – tai vadinama patologiniu melavimu.

Panašu, būtent ši bėda kamuoja mūsų šeimos skolininką Arūną Einingį,  kuris, remiantis teismų sprendimais, už parduotą mūsų šeimai namą su paslėptu statybiniu broku  yra iki šiol skolingas 45000 €.

Nors teismus vilkino, teisėjus klaidino 7-erius metus, visus teismus ponas, įšventintas į Lietuvos bajorus, pralaimėjo. Įskaitant  „Actio Pauliana“ bylą, kuri panaikino visus jo turto perleidimo sandorius. Pralaimėjo fizinių asmenų bankroto bylą, po kuria su savo žmona Julija Don Einingiene bandė  pasislėpti nuo skolos grąžinimo mūsų šeimai.

Į savo melagystes jis įtraukė ne tik žmoną,  motiną Angelę Einingienę, uošvę Tatjaną Don, bet ir bala dar žino  kiek pažįstamų ir draugų.

Jie aklai ir ilgą laiką tikėjo A. Einingio pažadais, kad viskas bus gerai. Juk neveltui dar 2011 metais, susitikus teismo salėje, A. Einingis pareiškė, ironiškai šypsodamąsis: „Jokių pinigų  negausit.  Pas mane visur savi žmonės: teismuose, mokesčių inspekcijoje, prokuratūroje, policijoje…“

Tada Jakų melagiu nepatikėjome. Na, kas iš to, kad visa Klaipėda kalba, jog dar atgavus Lietuvos nepriklausomybę tuometinis taksistas ponas buvo sulaikytas pareigūnų už tarpininkavimą, suvedant žmones meilės santykiams, liaudiškai tariant. Bet jis  sėkmingai išsisuko?..

Pakišo draugą Petrą?

A. Einingio „sėkme“ tebetiki jo draugai ir bičiuliai, kurie sutinka būti įtraukti į pono „varkes“ ir jiems už tai niekas negresia.

Gyvenimas ir karma sudėlioja savo scenarijų. Kai esi patologiškas melagis, vieną kartą pabandžius – sustoti neįmanoma.  Tai dar kartą patvirtina Arūno Einingio įmonės “Grando LT” istorija. Mūsų skolininkas buvo sugalvojęs neblogą planą: skelbiasi įmonės bankrotą, dokumentų nėra: dingo, išgaravo, sudegė, piktas vilkas suvalgė…. Priežastys gali būti įvairios.

Ir kad įmonės bankroto byla “rūktų” kaip iš pypkės, į procesą įtraukia savo draugą medžiotoją, prižada, matyt, pripasakoja jam, kad nieko čia baisaus ir blogo nebus. „Sėkmė“ juk lydi, „stogas“ nebyra – čerpės laikosi.

Bet gal jau visas tas nebaudžiamas melavimas vieną kartą turėtų baigtis? Nuėjome labai ilgą kelią, ieškodami teisybės. Priteista suma už paslėptą statybinį broką – 45000 eur  tapo tik suma.. Kažkas turi bent jau pabandyti ir sustabdyti nepakaltinamą Arūną Einingį, kuris šiame gyvenime, tik Jakų melagio lygmenyje elgiasi taip, lyg būtų „Žiedų valdovas“.

Pinigai valdo. Daugiau jokių vertybių

Vertybės pasikeitė. A. Einingis kadaise žadėjo mums sumokėti už parduotą namą su paslėptu statybiniu broku tiek, kiek teismas priteis. Nesumokėjo.

Netikėti tokių kaip A. Einingis vyrišku žodžiu vertėtų ne tik mums. Kai įstojome į A. Einingio įmonės “Grando LT” bankroto bylą kaip kreditoriai, paaiškėjo daug ciniškų ir savanaudiškų dalykų.

Į detales nesigilinsime, bet kartu į Baudžiamojo kodekso liūną Arūnas Einingis nusitempė ilgametį draugą Petrą Draukšą.  Abiems pareikšti kaltinimai pagal BK 222 str. 1 dalį – apgaulingas buhalterinės apskaitos tvarkymas.

Iš ikiteisminio tyrimo medžiagos: Arūnas Einingis kaltinamas tuo, kad paslėpė įmonės “Grando LT” apskaitos dokumentus, dėl to negalima visiškai nustatyti veiklos, turto, kapitalo įsipareigojimų dydžio ir t. t.

Ar Jakų melagis A. Einingis pripažįsta kaltę, nučiuptas už rankos? Baikit! Ikiteisminio tyrimo metu FNTT jis kaltės dėl įtarime nurodytos veiklos nepripažįsta, po kratų parodymus iš pradžių duoti atsisako.

Antros apklausos metu savo kaltę neigia ir visą atsakomybės naštą krauna ant “popierinio” direktoriaus,  savo draugo Petro Draukšo, dirbusio kadais gyvavusiame A. Einingio restorane Klaipėdoje “Ugninė Panda” virėju. Po to Petras patapo direktoriumi, matyt, patikėjęs aklai Jakų melagio pažadais, kad viskas bus gerai?

O viskas gerai nebus. Petro turtas – areštuotas. Draugui Petrui pritaikyta kardomoji priemonė neišvykti. Ar Petras, apklausos metu pažymėjęs, kad pažįsta A. Einingį 20 metų,  būtų pakliuvęs į tokias peripetijas, jei ne draugystė su A. Einingiu?

Žiūrėsime, kaip vystysis ši istorija teisme rugsėjį. Beje, įmonės bankroto administratorė Sigita Stefanija Kolakauskienė, pasinaudojusi mūsų advokato paslaugomis nemokamai praeitų metų pabaigoje, nūdien pakeitė „spalvą“.

Dabar ji įmonės bankroto posėdžiuose A. Einingiui patarinėja lyg jo samdoma advokatė.  Lyg rytais su Jakų melagiu kavą gertų ir obuolių pyragu užsikąstų.

Dabar ji mūsų, kaip kreditorių prašymą teismui pripažinti Einingio įmonės bankrotą tyčiniu vadina savanaudiškumu, kurį grindžia mūsų negebėjimu išmušti iš skolininko pinigus. Nors prieš metus ponia giedojo kitą giesmę.

Nieko naujo: mūsų amžius dar leidžia atminti tuos laikus, kai Lietuvai atgavus nepriklausomybę, buvę komunistai netikėtai tapo kone didžiausiais kovotojais už laisvę. Taip ir čia. Iki susitikimo teisme rugsėjo 4 d. Gal ir vėl Jakų melagį lydės „sėkmė“? Juk sakė: „Jokių pinigų negausit.  Pas mane visur savi žmonės: teismuose, mokesčių inspekcijoje, prokuratūroje, policijoje…“