A. Einingio bankrotas I: mistinis verslas Norvegijoje

Bent jau kol kas apie Einingio žlugusį verslą žino tik jis pats – Norvegijos VMI nežino.

Arūnas Einingis kaip vieną pagrindinių savo nemokumo priežasčių nurodo nesėkmingas investicijas Norvegijoje. Esą 2011 metais jis neva investavo steigiant įmonę Norvegijoje, kurios pagrindinė veikla – transporto priemonių remontas. Ir neva investicijos neatsipirko.

Mūsų advokatai siekia užkirsti kelią melagiui Arūnui Einingiui ir jo žmonai  paskelbti fizinį asmens bankrotą ir įrodyti, kad Einingių nemokumas – tariamas ir tik „dėl akių“, siekiant išvengti Klaipėdos apygardos sprendimo, pagal kurį už parduotą namą Jakuose su paslėptu statybiniu broku privalo mūsų šeimai sumokėti beveik 45 000 eurų.

Fizinio asmens bankroto tikslas – sudaryti sąlygas atkurti sąžiningą fizinio asmens mokumą, užtikrinant, kad skolininkas tenkins įstatymo nustatyta tvarka reikalavimus, išlaikant abiejų pusių interesų pusiausvyrą (FABĮ 1 str. 1 d.).

Savo atsiliepime teismui mes pateikėme argumentus ir įrodymus, kurie patvirtina, kad A. Einingis su savo žmona nėra sąžiningi asmenys, todėl Fizinių asmenų bankroto procedūra jų atžvilgiu negali būti taikoma.

Teismui pateikėme rašytinius įrodymus ir rašytinius paaiškinimus, kurie patvirtina pareiškėjų Einingių nesąžiningumą, deklaruojamą nemokumo fakto neatitikimą tikrovei.

Jokių įrodymų apie investicijas

Pradėkime nuo pradžių: Arūnas Einingis kaip vieną pagrindinių savo nemokumo priežasčių nurodo nesėkmingas investicijas Norvegijoje. Esą 2011 metais jis neva investavo steigiant įmonę Norvegijoje, kurios pagrindinė veikla – transporto priemonių remontas. Tačiau investicijos neatsipirko, nebuvo surastas kompromisas su verslo partneriu, pradėjo kauptis įsiskolinimai kreditoriams. O Lietuvoje tuo laikotarpiu, t. y. 2011 m., A. Einingis nurodo dirbęs pagal verslo liudijimą įvairius statybinius darbus.

Kadangi Jakų melagis nepateikė savo fiasko Norvegijoje įrodymų, mes dėl skolininko informacijos kreipėmės į Norvegijos VMI patys.

Norvegijos karalystės VMI duomenimis, šioje šalyje iš tiesų yra registruota individuali A. Einingio įmonė, tačiau nėra JOKIŲ DUOMENŲ, kurie patvirtintų realią įmonės veiklą, investicijas ar pajamas.

Įdomus faktas: kadangi Arūno Einingio įmonė Norvegijoje yra individuali, pagal Norvegijos karalystės įstatymus tai reiškia, kad pajamų gavėju ir atitinkamai mokesčių mokėtoju  buvo ne dėdė Aloyzas ar koks nors kitas žmogus, o asmeniškai pats Arūnas Einingis – kaip fizinis asmuo. Mat Norvegijoje įmonės pajamos/sumokėti mokesčiai yra prilyginami įmonės savininko/fizinio asmens pajamoms/sumokėtiems mokesčiams).

Nuliai mokesčių ir pajamų

Paprašėme Klaipėdos apylinkės teismo kreiptis į minėtos valstybės institucijas dėl informacijos. Paieškos sistemoje „Google“ yra tik laisvai prieinama informacija, kad IĮ „Arūnas Einingis“ registruota Adalsbruke – adresu, kuris priklauso buvusiems klaipėdiečiams sutuoktiniams.

Norvegijos VMI pateikta informacija su vertimu į lietuvių kalbą: 0 – pajamų, 0 – mokesčių, 0  – turto 2011 metais. Duomenų apie pasikeitimus šioje nulių situacijoje Karalystės mokesčių inspektoriai neturi.

Visas melagio istorijas skaitykite https://jakumelagis.lt

Norvegijos VMI nieko nežino apie A. Einingio investicijas
Norvegijos mokesčių inspektoriai mato tik registruotą Einingio įmonę, kuri oficialiai nevykdė veiklos. Kur tada investavo Arūnas?