Nemokumo šaltinis – emigracijoje praturtėję draugeliai?

Mintinai išmokome A. Einingio pareiškime dėl fizinio bankroto įvardintas aplinkybes, kaip iš savo motinos pensininkės, sunėnų,  dėdžių ar velniai dar žino kokių draugelių neva prisiskolino nuo 2008 m. dešimtimis tūkstančių eurų grynaisiais. O A. Einingis jiems skolų neva negali grąžinti. Kai tik pralaimėjo bylą teisme 2015 m. mūsų šeimai dėl 45000 eur nuostolių atlyginimo, pasidarė totaliai nemokus. 

Jakų melagis skolingas giminėms ir draugams, gyvenantiems ir dirbantiems užsienyje
Būdami Europos Sąjungos piliečiai, džiaugiamės, kad neiškeliant kojos iš namų elektroniniu būdu gali susisiekti su specialiomis žinybomis ir užsienyje

Kyla natūralus klausimas: ar tos kosminio dydžio skolos – fake, ar užsienyje padirbėję emigrantai, švarinantys užsieniečių aplinką ar vairuodami krovinių krautuvus, sugeba prasigyventi ir skolinti 10-30 000 € penkeriems metams?

Laukdami liepos mėnesį paskirto posėdžio Klaipėdos miesto apylinkės teisme dėl Arūno Einingio noro pasiskelbti  fizinį asmens bankrotą,  nesėdime rankyčių ant kelių susidėję.

Toliau renkame įrodymus, analizuojame turimą informaciją, kad mūsų šeimos skolininkas A. Einingis ir jo žmonelė tenori išvengti priteistos 45 000 eur skolos sumokėjimo, prisidengdami tyčiniu bankrotu.

Nesąžiningumas stiprina pilietiškumą

Mes su savo 2016 m. įsiteisėjusiu teismo sprendimu atlyginti  nuostolius už brokuotą namą, pirktą iš A. Einingio, atsiduriame pagal skolos atsiradimo laiką sąrašo gale. Ir fizinio bankroto paskelbimo atveju, teoriškai galime tikėtis atgauti 45000 € skolą kokiais 2032 metais.

Kaip tik panašiu laikotarpiu baigsis mūsų savanoriškas lažas bankui, kai kas mėnesį turime sumokėti  500 € paskolą. Po nesibaigiančio bylinėjimosi nuo 2011 metų, dar 10 metų laukti neketiname.

Remiantis fizinio asmens bankroto įstatymu,  nustačius bankrutuojančio asmens nesąžiningą elgesį, bankroto procedūra gali būti nutraukta. O kaip gi dėl A. Einingio, kurį mūsų šeima viešai vadina Jakų melagiu, giminių ir artimųjų, padedančių jam?

Liaudies išmintis byloja: pasakyk, kas tavo draugai ir aš pasakysiu, kas esi tu. Norime, kad A. Einingio nesąžiningumui pritariantys ir palaikantys pagalbininkai nesijaustų visagaliai halkai.

Kaip iš paprasto taksisto iki prabangiu gyvenimu socialiniuose tinkluose besigiriantis ir tik teismams nemokiu apsimetantis Jakų melagis „užaugo“ – rašėme ne kartą. O dabar dėmesio porcija – melagio „chebrai“.

Nesitikėkite, kad gavę per žandą atsuksime antrąjį. Atlikdami pilietinę pareigą, informuojame ir toliau informuosime įvairias žinybas apie kiekvieną įtartiną praturtėjimo, disponavimo nemenkomis sumomis ir kitus galimų nesąžiningumo bei  pažeidimų atvejus.

Tai liečia kiekvieną asmenį, kuris padeda Jakų melagiui spjauti ant teismo sprendimo dėl žalos atlyginimo.

Užklausimas Airijos VMI

A. Einingis ir jo draugeliai, paskolinę jam dešimtimis tūkstančių eurų pagal vekselius, tvirtina, kad šitie sandoriai įvykę, todėl VMI turi ką veikti. Priešingu atveju vyrai dėjo parašus ant dokumentų meluodami?

A. Einingio pareiškime dėl fizinio bankroto figūruoja dešimtis fizinių asmenų, kurie 2008-2015 m. skolino A. Einingiui dideles pinigų sumas pagal paprastuosius vekselius.

Tarp skolintojų – trys Lietuvos piliečiai, šiuo metu gyvenantys Airijoje.

Airijos mokesčių inspekcija raštu paraginta atkreipti į juos dėmesį.

Teoriškai, ko žmonės emigruoja? Kai Lietuvoje jų finansinė padėtis nėra gera, važiuojama lenkti nugaros užsieniečiams su tikslu gyventi geriau.

Ir A. Einingio aplinkos žmonės sugeba emigracijoje taip prasigyventi, kad dirbdami tikrai ne įmonių direktoriais, turi tiek santaupų, jog gali skolinti dešimtimis tūkstančių eurų. Ir ne savaitei ar pusmečiui – 5-erių metų laikotarpiui! Be palūkanų, be laidavimo – pagal paprastus surašytus popieriukus.

Regis, kai giminaitis ar draugas negrąžina tau didelės skolos, turėtų atsirasti konfliktinė situacija? Anaiptol – A. Einingis su visais toliau sėkmingai bendrauja, keliauja ir baliavoja. Pilnas feisbukas įrodymų.

Pavyzdžiui, Drogheda mieste gyvenantis ir valymo paslaugas teikiančioje įmonėje dirbantis Vidas  paskolino A. Einingiui 10 000 €. Remiantis komentarais ir duomenimis feisbuke, toje pačioje įmonėje galimai dirba ir A. Einingio sesuo.

Antrasis grynųjų pinigų „skolintojas“ –  Ashbourne gyvenantis Rolandas,  pagal paprastą vekselį  paskolinęs A. Einingiui  25 000 €.

Trečiasis geradarys – Artūras, gyvenantis Dubline ir nuo 2014 m. dirbantis kitoje valymo įmonėje,  A. Einingiui paskolino 32 000 €.

Raginimai Anglijos VMI

2017 m. sausį A. Einingis, remiantis buvusio plovyklų savininko raštišku liudijimu, įsigijo verslą Šilutės pl., Klaipėdoje. Oficialiai popieriai sutvarkyti draugelio Vaido vardu. Pastarasis, šviežiai įsigijęs dar vieną įmonę, nepraėjus nei pusmečiui plovyklų verslą jau pardavinėja.

Dar vienas Jakų melagio „skolintojas“ gyvena Jungtinėje Karalystėje. Remiantis socialiniuose tinkluose viešai skelbta informacija, A. Einingis yra jo dėdė.

Ir kai šitas emigrantas Romualdas skolino dėdei 12 000 € 2010 metais, jam tebuvo 20 metų.

Parodykit man panašaus amžiaus jaunuolį, kuris galvoja ne apie gyvenimo malonumus, paneles, gerą automobilį, o savo pinigus šešeriems metams paskolina dėdei?

Jungtinės karalystės VMI paraginome pasidomėti ne tik Romualdu, bet ir pačiu ištikimiausiu nesąžiningo Jakų melagio draugeliu Vaidu. Kadangi šis pilietis šiuo metu gyvena tarp Anglijos ir Lietuvos, „sukasi“ su pinigų uždirbimu abejose šalyse, atitinkamą informacinį pranešimą pateikėme ir Lietuvos VMI.

Ir štai kodėl: apie kartu su A. Einingiu skersai kelio mūsų šeimai atsistojusį ir į Lietuvos teisinę sistemą spjovusį Jakų melagio draugelį jau rašėme.

Būtent jis 2017 m. sausį tapo „popieriniu“ A. Einingio įsigytų dviejų autoplovyklų Šilutės plente, Klaipėdoje direktoriumi. Vaido vardu įsigytas verslas – UAB „Coriolanus“ akcijos.  Šiuo metu skelbimų portale informuojama,  kad verslas parduodamas. Prie skelbimo nurodytas Vaido telefono numeris. Nepraėjo nei pusmetis. Keista?

„Keista Bendžamino Batono istorija“

Apie A. Einingio ir draugelio Vaido reikaliukus daugiau detalių sužinojome, kai pareiškimą teismui kaip kreditorė pateikė buvusi draugelio žmona, santuokos metu nežinojusi apie buvusio vyro skolą Jakų melagiui. Į sandorio detales nesigiliname.

Atsimenate filmą, kuriame Bredas Pitas vaidino senuku gimusį kūdikį, kuris kasmet vis jaunėjo?  Įsimylėjęs žavią merginą, ji vis sensta, o jis – vis jaunėja.

Keisti ir paradoksalūs reiškiai vyksta ir A. Einingio draugelio gyvenime.

Remiantis viešai internete pasiekiama informacija,  galime stebėti išskirtinę transformaciją, kaip paprastas krautuvo  vairuotojas tampa plataus akiračio apsukriu verslininku.

Jis nuomoja nekilnojamą turtą Anglijoje, valdo kotedžą Lietuvoje, statosi dar vieną,  tampa dviejų įmonių direktoriumi Klaipėdos rajone . Pasaulio žmogus!

Kažkur apie 2000 m.  jis emigravo į Angliją. Dirbo  krautuvo  vairuotoju. Per dešimtmetį emigracijos įsigijo Jungtinėje Karalystėje gyvenamuosius namus, skolino  11500 € A. Einingiui, kitam jau bankrutavusiam fiziniam asmeniui  – dar 43 000 €.

Gyvendamas Anglijoje nusipirko kotedžą Jakuose.  Šiuo metu statosi kitą namą Radailiuose. O gal jau net ir pasistatė.

Vairuotojas=Direktorius

Atvirai kalbant, mums visai nerūpėtų, kaip per 10 metų Vaidas rado galimybių disponuoti apie 300 000 eurų suma.

Negi statybinę techniką Anglijoje vairuoti taip apsimoka?

Nesidomėtume, kaip sekasi jam statyti dar vieną namą Radailiuose, ko gero, skirtą gyvenimui jau su nauja šeima, kita moterimi – klaipėdiete.

Matyt, nebetenkina gyvenimo sąlygos jai, kaip vienišai motinai, skirtame socialiniame būste? (Plačiau – https://goo.gl/U7x5nj)

Na, ir paskutinė mūsų tyrėjiškos veiklos ir gerų žmonių informacijos suteikimo išdava: šiuo metu Jakų melagio draugelis įsigijo dar vieną įmonę, registruotą kaip ir plovyklų bizniukas – Radailiuose.

Veiklos sritis – valymo paslaugos. Kažkur jau girdėta, ar ne? Negi atidaromas Airijos valymo įmonės filialas Lietuvos pajūryje? Ne veltui feisbuke, laikinant Airijos valymo įmonės postus,  būta klausimų A. Einingiui, kada planuoja plėtrą.

Informacija pasiekiama viešai internete – svetainėje, leidžiančioje nemokamai žiūrėti juridinių asmenų informaciją su ribotų užklausų skaičiumi.

Šio straipsnio pavadinime uždėjome klaustuką. Tegul mokesčių inspektoriai dirba savo darbą, aiškinasi, ar pajamos deklaruotos, ar turtėja A. Einingio draugeliai teisėtai.

O mes toliau atliksime pilietinę pareigą dėl kitų visos šios Jakų melagio užvirtos istorijos herojų.

Ir lauksime liepos mėnesio teismo posėdžio, ar pakankamai teisėjui pateikėme įrodymų, kad potencialus bankrotas A. Einingis – ne bankrotas, o melagis.