Šou Gargžduose: Jakų melagio giminė atsisakė duoti parodymus

“Šunys loja, karavanas eina“ – replikavo Arūnas Einingis  po posėdžio Klaipėdos rajono apylinkės teisme, kur nagrinėjamas mūsų šeimos Actio Pauliana ieškinys. Kartu su savo žmona ir uošve, matyt, naujos advokatės pamokytas, jis atsisakė duoti parodymus. Su nesuvaidinta šypsena veide.

Suprask, lojantys šunys – tai mūsų šeima, siekianti teismo sprendimu atgauti iš A. Einingio skolą už paslėptą statybinį broką (45 000 €)?

O karavanas – tai pats A. Einingis, kurio nesąžiningumo istoriją viešiname jakumelagis.lt ir jo nuolat besikeičiančių brangiausių advokatų kariauna?

Keitės ir miestai, ir veidai…

Arūnas Einingis ir jo žmona Julija Einingienė atsisakė duoti parodymus „Actio Pauliana“ byloje, kurioje be jų pačių, atsakovais patraukti ir tėvai

Advokatai nemokumą deklaruojančio A. Einingio gyvenime keičiasi kaip metų laikai.

Su „Borenius/Švirinas ir partneriai“ atstove sutartis nutraukta.

Prieš du mėnesius – su Henriku Mackevičiumi. Jau antroje mūsų bendroje su A. Einingiu byloje.

Gegužės 12-ąją posėdyje dėl A. Einingio perleisto turto motinai ir uošvei sandorių pripažinimo negaliojančiais pasirodė nauja advokatė – klaipėdietė Gražina Mauručaitienė.

Beje, nepraleidusi progos kaip svarų argumentą mus atstovaujančiam jaunam, talentingam ir kultūringam advokatui priminti savo 30-ies metų darbo stažą.

Matyt, per tiek metų pakeltas tonas ir emocijų demonstravimas turi būti nurašomas ne ant profesionalumo, o ant moteriškos prigimties? Beje, A. Einingis bankroto byloje turi dar vieną advokatą. Ir visi teisininkai nedirba be honorarų, jei ką.

O į A. Einingio repliką mano sutuoktinis Jurgis Vaineikis atsakė: „Kol karavanas eina, jakumelagis.lt rašo“.

Tinklaraštis neapeliuoja į Arūno Einingio sąžinę, kurios jis neturi. Tiesiog rašome apie visas melagystes, kurias patyrė mūsų šeima 2007 m.,  įsigijusi iš Arūno Einingio ir jo žmonos Julijos žemės sklypą ir namą su paslėptu statybiniu broku. Ir siekiame, kad kiti žmonės neprarastų budrumo.

Timt už vadžių – vėl iš pradžių

Grįžkime į teismo salę Gargžduose: 2015 m. sausį pateikėme prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti A. Einingio motinai perrašytą turtą: ½ žemės sklypo, esančio Spaudžių kaime (Kelmės r.), 2 vnt. po ½ žemės sklypų Jakų kaime (Klaipėdos r.) ir 100 paprastųjų vardinių šiuo metu bankrotinamos bendrovės „Grando“ akcijų.

Tuomet nurodėme, kad Arūnas Einingis ir Julija Einingienė, siekdami išvengti galimos skolos sumokėjimo mums,  ieškovams, tariamais sandoriais perleido jiems priklausiusį nekilnojamąjį turtą ir akcijas A. Einingio motinai.

Pabrėžėme, kad mūsų manymu, Einingiai tokiais sandoriais siekė išvengti būsimo teismo sprendimo civilinėje byloje vykdymo. Kad elgėsi nesąžiningai ir pažeidžia mūsų, ieškovų teises. Todėl ketiname reikšti Actio Pauliana ieškinį.

2015 m. sausį dar nežinojome, ar pagrindinę bylą dėl nuostolių atlyginimo, laimėsime. Dar nežinojome, kad bylą mums pralaimėjęs A. Einingis nesėkmingai skųs sprendimą Lietuvos apeliaciniam teismui, o šis priimtą sprendimą sumokėti mums 45 000 € paliks nepakeistą.

Nežinojome, kad nuo skolos sieks nusiplauti ne tik perleisdamas turtą, bet ir apsimesdamas nemokiu bedarbiu.

Tuo metu paskirta teisėja Lina Jociuvienė tenkino ir prašymą dėl perleisto turto arešto, ir teigiamai įvertino mūsų atstovų norą patikslintą ieškinį paduoti pasibaigus pagrindinės bylos dėl nuostolių atlyginimo nagrinėjimui.

Gyvai posėdžių salėje su teisėja L. Jociuviene nesusitikome, nes 2015 m. rugpjūtį ji perkelta dirbti iš rajono į Klaipėdos miesto apylinkės teismą. O mūsų Actio Pauliana byla atsidūrė teisėjo Manto Ūso rankose.

De Javu

2015 m. Einingio advokatas H. Mackevičius atsiliepime į ieškinį dėl Actio Pauliana užsiminė esamuoju laiku apie gerą savo kliento finansinę būklę. O po metų mums 45 000 eur turintis atlyginti A. Einingis susigalvojo tyčinio bankroto taktiką ir pasiskelbė nemokiu (ištrauka)

Su juo periodiškai teismo salėje susitikinėjome 2011-2014 metais.

Mūsų pirminį ieškinį dėl nuostolių atlyginimo trejus metus nagrinėjęs šis Klaipėdos rajono apylinkės teismo teisėjas priėmė sprendimą – ieškinį atmesti dėl praleisto senaties termino.

(Netikėkite tais, kurie sako, kad civilinis kodeksas garantuoja paslėptiems statybos darbams 10 metų garantiją.

Kai tik jūs sužinote apie atsiradusius trūkumus, turite 6 mėnesių terminą, per kurį privalote kreiptis į teismą.)

Apskundus M. Ūso sprendimą apeliacine tvarka Klaipėdos teismui, teisėjo sprendimas pripažintas klaidingu – byla grąžinta nagrinėti iš naujo. Galop teisingumas triumfavo ir mums pavyko įrodyti, kad A. Einingis privalo atlyginti nuostolius.

Antrą kartą susidūrę su tuo pačiu teisėju, pagalvojome, kad visi žmonės klysta. O kad Actio Pauliana byla pateko tam pačiam teisėjui, kuris trejus metus gilinosi į mūsų šeimos ir Einingių teisinį ginčą – tik pliusas. Juk jam bus lengviau susigaudyti detalėse ir aplinkybėse.

Žiūrėsime, kaip viskas baigsis šįkart. Bent jau kol kas teisėjui nepavyko įgyvendinti mūsų advokato tenkinto prašymo, kad posėdžiuose dalyvautų visi atsakovai: ne tik A. Einingis, bet ir žmona Julija Einingienė, jo tėvai ir uošvė.

Pilnaties padariniai?

Gegužės 12-ąją į posėdį neatvyko nei A. Einingio motina, nei A. Einingio tėvas, pastarajam teismas nesugebėjo įteikti šaukimo – XXI amžiuje, pasirodo, ne visada įmanoma nustatyti asmens gyvenamąją vietą.

Be to, 2017 05 12 teismo posėdyje dalyvavę atsakovai – Arūnas Einingis, jo žmona Julija Einingienė ir jos motina atsisakė duoti parodymus.

Apeliuodami, kad neliudys prieš save. Gal ir gerai, nes kai bylinėjomės su A. Einingiu dėl nuostolių atlyginimo penkerius metus, per tokį ilgą laiką jis, mūsų šeimos vadinamas Jakų melagiu, nuolat painiodavosi savo parodymuose.

Bet dėl to neteko liūdėti: riksmų ir pykčio bangos užteko tiek iš Julijos Einingienės, tiek iš jos motinos lūpų.

Pastaroji, A. Einingio vadinama „nuostabia uošviene“, priversta dalyvauti teismo posėdžiuose, nes sugebėjo 2013 m. paskolinti žentui 7 800 € mainais už jos vardu įkeistą vienintelį oficialiai A. Einingio vardu registruotą automobilį „Audi Avant“.

Beje, anot jos – tai normalu. Nes pinigų reikėjo ne dukrai, o žentui. O pastarasis – joks giminė, tik artimas žmogus.

Moteriškės užsipuolė mūsų advokatą ir mano sutuoktinį su priekaištais, kad mes esame melagiai ir labai drąsūs tik tada, kai rašome straipsnius tinklaraščiui jakumelagis.lt, sėdint prie kompiuterio.

Ką gi – visi esame skirtingi. Kai mes su sutuoktiniu neturime skolų tretiems asmenims, blaiviai vertiname savo kreditinių įsipareigojimų lubas ir gyvename dorą, skaidrų gyvenimą, per šešiolika metų santuokos tiek jo tėvai, tiek mano amžiną atilsį tėvai skolino be jokių sutarčių ir hipotekų.

Todėl ne keista, kad skirtingai elgiamės ne tik įvairiose gyvenimo aplinkybėse. Skirtingai reaguojame ir į eilinę pilnatį.

Na, o Actio Pauliana byloje – finišo tiesioji: liepos 10 d. paaiškės, kas mūsų laukia toliau. Pergalės atveju atgautume ~30 procentų nuo 45 000 € sumos, kurią mums skolingi Arūnas Einingis ir Julija Einingienė.

Laukiame ir liepos, kai turėtų pajudėti ledai dėl pageidaujamo Einingių fizinio bankroto.

P. S. Daugiau informacijos apie bylinėjimosi detales galite surasti google paieškoje. Mus vis bando Jakų melagis ir jo prietėliai nepagrįstai kaltinti asmeninių duomenų atskleidimu, tačiau viešai vardu ir pavarde įvardiname tik tuos, nuo kurių nukentėjome – Arūna Einingį ir Juliją Einingienę. Apie kitas herojes viešai rašoma čia: https://goo.gl/CfQ54Z